›

Screen Source Not Working

Hi I Have Mac Pro mimiLive I con't see the screen source I have tow screens first one Wacom Cnitiq 27" and thunderbolt 27" display.

Can you help me please

Comments

  • @AlShurooqi I'm sorry to hear about the troubles you experience.

    Can you please describe the problem in more detail? With "can't see the screen source" do you mean you've set up a screen source but it won't show up in the program out? Or is the screen source not listed in the Sources column?

  • Hi Oliver

    when I add Screen Capture not working I can't see my screen.

    It give me black screen when add it to the layer.

    Thank you

    Screen Capture Erorr

  • Facing the same problem

  • @AlShurooqi From your screen shot I can read that you didn't assign the Screen Source 1 to any layer. You may probably think its the bottom layer but this is currently connected to the Window Capture source which may not capture a window because you already close it? You need to drag the "Screen Source" from the first column to the bottom "Placer" layer and drop it there in order for it to be used in your video production.

  • @"Trends Overtakers" Can you please send a screenshot of your mimoLive document window so that we can see the configuration?

  • Hi Achim,
    Screen Capture Black display

    Screen Capture no display

  • @AlShurooqi Your document looks right thought. do you have multiple screes? Can you switch the Capture Area from "Cintiq..." to "Custom", does this work?

  • No I tried all options but it's not working :neutral:

  • @AlShurooqi What macOS version are you using?

  • @"Oliver (Boinx)" macOS Sierra 10.12.5

    About my MacPro

  • Hello anybody help me please :neutral:

  • @AlShurooqi Please can you create a new user on your macOS System, login to this user and see if it still not working? With this test we will know if this is a "User" specific installation that causes this problem or if it is a System wide issue on your machine.

  • @AlShurooqi I just had another thought: What do you try to capture? If it's DRM protected the macOS code will black it out.

  • @"Achim (Boinx)" :( still not working

  • @"Oliver (Boinx)" so how can I disable DRM protection

  • @AlShurooqi Sorry, I guess this is not the right forum to discuss ways to work around DRM illegally.

    Anyways, does screen capture in mimoLive works for you with content without DRM? E.g. the normal desktop of your computer?

  • @AlShurooqi was there any resolve to this issue, I can screen capture on my MBP but opening the same show on my Mac Pro and the same content to capture its black only. Really need a fix asap. @"Achim (Boinx)" @"Oliver (Boinx)"

  • @winnie hello still not working with me and I don't know what should I do :(

  • @AlShurooqi Yesterday I experienced a similar situation: The Screen Capture Source was all black. It turned out that I had copied the document from on Mac to the other and therefor mimoLive wasn't able to find the "original" display to capture from. The display ID is certainly different when switching Macs but mimoLive is using the display ID to detect which display to capture. If this ID is missing it captures black. So I needed to reselect the main screen in the screen capture source and also switched the layer off, removed the video input here and reassigned it. After this procedure the screen capture worked as expected and we didn't have any troubles anymore.

    Does this help in your case?

  • enter image description here

    I connected One Screen with my MacPro as main screen.

  • enter image description here

    Two Screens as mirror

  • enter image description here

    My normal display setting

  • @AlShurooqi I just tested it on our MacPro and it also doesn't work here. Can you confirm that in your "Console" application mimoLive is reporting the following error when running the screen capture?

    "[CIImage initWithCVImageBuffer:options]fail because buffer type CVOpenGLBuffer is not supported."

  • edited August 10

    @AlShurooqi After a bit of debugging I found out that we implemented a special code for the MacPro because it has two separate graphic cards. This was a workaround for bug in Apple code. It looks like that that bug has been fixed and the workarund gets in its way.

    However, the Screen Capture Source worked for me after switching off the workaround by entering this line into the "Terminal" app (restart of mimoLive is required!):

    defaults write com.boinx.mimoLive TVDualGraphicsCardFix -bool NO

    I didn't test the app on side effects thought!

    Please give feedback if this helps in your case.

  • yesssssssssss Thank you @"Achim (Boinx)" :smiley: it's working

  • @"Achim (Boinx)" you are the best :wink: Thank you

  • Glad to hear! And many thanks for the compliments!

  • THANK YOU THANK YOU THANK YOU

Sign In or Register to comment.